Addington School

Addington School, in Reading, is a school for children and young people with special educational needs and disabilities. Due to an increase in applications, Wokingham Borough Council embarked on a project to expand the school capacity by an additional 50 places, adding a new building primarily for Sixth Form pupils.

The 1,000m2 steel framed volumetric modular design was created by HLM Architects and built by Reds10. The single-storey school was specially designed for SEND children to include additional classrooms, a common area and a dining hall extension. It also included enhanced carbon reduction features to help Wokingham Borough Council towards its goal of becoming carbon neutral by 2030.

Once the units were delivered to site, around 512m2 of our P-Clad system was installed with specially cut 22mm thick Olivier Karma White Grey stock brick slips and corners and was finished with our Light Grey Europoint mortar. We also supplied whole bricks for additional landscaping works.

The new building provides an essential new space and a sustainable solution that suits the needs of the school and its wider community. The attractive design proves that modular buildings do not have to be uniform and that a clever use of materials can add warmth and character.

The school also won the School Procurement Awards and the Education Business Awards 2020.

Images courtesy of Pippa Tanko.

Project:

Addington School

Location:

Woodley, Reading

Contractor:

Reds10 (UK) Limited

Requirements:

A brick finish suitable for modular construction

Solution:

P-Clad