Vivienne Westwood Studios

This project involved the refurbishment of an existing two storey red brick warehouse together with the construction of a substantial extension to create new studios, offices and a penthouse. The design of the extension specifically required a lightweight cladding system so we supplied our X-clad brick slip system.

By using our 17mm backer panel and brick slips from the Britannia Range, the system weight came in at just 36 kg/m², which meant there was no requirement for additional foundation works to achieve the desired finish. In total, we supplied around 400m² of our X-Clad system for the new extension.

The architect had designed the extension so that the front elevation was slightly recessed and framed by the brickwork. The new brickwork was then painted to provide a clean crisp finish to the building and a striking contrast between the contemporary and traditional elements.

Project:

Vivienne Westwood refurbishment and extension

Location:

Battersea, London, UK

Contractor:

Isle Construction and Interiors

Requirements:

Lightweight brick finish, fast completion and minimal site disruption

Solution:

X-Clad with 17mm backer panel